назад
06.03.17

Спільні зусилля правопросвітництва для воїнів АТО на Лебединщині

OkM 03032017  23 березня 2017 року відбувся круглий стіл, організований громадською організацією «Лебединське об’єднання воїнів АТО «Патріот». З метою налагодження ефективної співпраці, на захід було запрошено юристів Лебединського бюро правової допомоги: Сергія ІВАНОВА та Євгенію ЛОГВІНЕНКО. Також серед присутніх були представники Держгеокадастру, управління соціального захисту населення, центральної районної лікарні, спеціалісти Лебединської райдержадміністрації та ради, а також учасники АТО та члени їх сімей.

Під час зустрічі підіймалися такі питання як: надання земельних ділянок, забезпечення соціальних гарантій (призначення субсидій, пільг на оплату комунальних послуг), забезпечення ліками, санітарно-курортне лікування та найбільш «болючі»: пільговий проїзд громадським транспортом та отримання земельних ділянок під городництво, садівництво та будівництво.

OkM 03032017  1

Досягнуто домовленості про подальшу співпрацю з метою захисту прав учасників АТО. До того ж, відтепер отримати безоплатну вторинну правову допомогу (складання процесуальних документів, представлення інтересів у суді)  вони мають право з будь-якого питання, відповідно до внесених змін до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», про що нагадала присутнім Євгенія ЛОГВІНЕНКО.

 

Кожному присутньому роздано інформаційні матеріали з контактною інформацією Лебединського бюро правової допомоги: пл. Соборна, 29; т. (05445) 2-14-12.