назад

Спільний прийом громадян для мешканців Козельщини

29.12.2016spilniipriiomdvs

     29 грудня 2016 року заступник начальника відділу «Козельщинське бюро правової допомоги» Аліна Литовченко та в. о. начальника Козельщинського районного ВДВС  Дмитро Серажим провели спільний прийом громадян в приміщенні бюро правової допомоги.

       Під час проведення заходу громадяни – жителі Козельщинського району отримали юридичні консультації з актуальних для них питань. Громадяни звертались з питань стягнення заборгованості за виконавчими документами, строків пред’явлення виконавчих документів до виконання, відповідальності сторін виконавчого провадження за порушення норм Закону України «Про виконавче провадження», порядку оскарження постанов, дії та бездіяльності державних виконавців, порядку накладення та зняття арешту з майна боржників, розподілу витрат за проведення виконавчих дій.

        Зокрема, під час спільного прийому звернулась громадянка з питанням про порядок отримання дубліката виконавчого листа. Фахівцями було надано роз’яснення, що в разі втрати виконавчого листа стягувач або державний виконавець можуть звернутись до суду із заявою, поданням про видачу дубліката виконавчого листа замість втраченого оригіналу. Заява стягувача або подання державного виконавця подаються до суду, який ухвалив рішення, на підставі якого був виданий втрачений виконавчий лист. Вони повинні прийматися судом тільки тоді, коли ще не закінчився строк виконавчої діяльності. Якщо цей строк закінчився, то попередньо необхідно вирішити питання про його поновлення.

     Продовжується поширення інформації про діяльність Бюро правової допомоги та функціонування системи безоплатної правової допомоги серед населення Козельщинського району. Головним спеціалістом «Козельщинського бюро правової допомоги» Григорієм Дзюбою проведено інформування громадян в селищі Козельщина. Під час заходу фахівець бюро поширював листівки про діяльність відділу та роз’яснював громадянам про можливість отримати безоплатну правову допомогу.29122016vylihneinformuvanny