назад
30.12.16

Спільний прийом громадян з представниками органів ДРАЦС області

29122016spilniipriiomdracs

29 грудня 2016 року  в.о. начальника відділу «Кобеляцьке бюро правової допомоги» Ілона Бобрищева та начальник Кобеляцького районного відділу ДРАЦС  Ірина Бутко провели спільний прийом громадян.

     Під час прийому зверталися громадяни з  питаннями, які потребували розяснення у сфері сімейного права.  Зокрема, щодо порядку розірвання шлюбу, стягнення аліментів на утримання дитини, порядку позбавлення батьківських права, видачі документів про державну реєстрацію актів цивільного стану та щодо внесення змін до актів цивільного стану.

    Керівники відділів обговорили питання співпраці, спрямованої на підвищення правової освіченості громадян, покращення надання адміністративних послуг, ефективного та якісного консультування громадян, обміну досвідом з актуальних питань звернень. Також було обговорено  зміни до Закону України «Про державну  реєстрацію актів цивільного стану», а саме зміни внесені до ст.ст.14, 15 стосовно виключення пунктів щодо необхідності проставлення відповідних відміток в паспортах та паспортних документах при державній реєстрації  шлюбу та розірвання шлюбу, доповнення до ст. 17 стосовно  права осіб, які мають право або зобов’язані подавати заяву про визнання спадщини відумерлою, на безоплатне одержання інформації з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію смерті громадян.

      В подальшому сторони домовилися про продовження співпраці, зокрема, щодо надання громадянам, які звертаються до Кобеляцького відділу ДРАЦС в Полтавській області, інформації про діяльність відділу «Кобеляцьке бюро правової допомоги», організації спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової обізнаності громадян.