назад
10.04.17

Спільний захід щодо питань правового захисту дітей

SUM  2017 4 07  zahid2 27 квітня 2017 року в приміщенні Краснопільської районної державної адміністрації за участю працівників Краснопільського бюро правової допомоги Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  та Краснопільського районного центру соціальних служб для  сім’ї, дітей та молоді  проведено спільний семінар на тему «Щодо протидії насильству дітей та роль системи безоплатної правової допомоги в їх правовому  захисті», на якому  головний спеціаліст бюро Володимир ПИЛИПЕЦЬ довів основні напрямки діяльності бюро в питанні правового захисту дітей.

 

Володимир Тимофійович підкреслив, що  сім’я є основою держави, тому безпека сім’ї – державна проблема в багатьох країнах. Загострення соціально-економічних проблем в країні відбивається практично на кожній сім’ї. Падає рівень життя, зростає неспокій за майбутнє своє і своїх дітей, чому посилюється напруженість в сімейних відносинах. Одним з основних напрямків діяльності системи безоплатної правової допомоги є правовий захист  дітей. Саме ця функція системи є важливим  елементом у творенні демократичної держави. Правопросвітницька робота в навчальних закладах, серед молоді, серед батьків дозволяє правильно спрямувати зусилля всіх органів щодо профілактики таких ганебних явищ, як насильство.

Також, представник бюро роз’яснив присутнім, що право на безоплатну вторинну правову допомогу, що включає захист осіб в кримінальному та адміністративному судочинстві, здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, складення документів процесуального характеру мають діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Під час заходу   розповсюджено брошури безоплатної правової допомоги та візитівки з адресами та контактними телефонами.


Краснопільське бюро правової допомоги

Сумського місцевого центру з надання безоплатної

вторинної правової допомоги

Адреса: 42400 Сумська обл. смт. Краснопілля, вул. Перемоги, 2

Тел. (05459) 7 11 24

 

Графік роботи: Пн. – Пт. З 8-00 до 17-00