назад
18.10.17

Співпраці Охтирського центру правової допомоги з Малою академією наук – 2 роки

OkM 171018 radio 0118 жовтня директор Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД) Тамара Козир разом з Ольгою Литовченко та вихованцями Охтирського міського центру позашкільної освіти-Мала академія наук учнівської молоді  (ОМЦПО-МАН) під час прямого ефіру на Охтирському міському радіо інформували про співпрацю, що триває понад 2 роки.

Ведуча програми Світлана Терешкова розпочала інформаційний виступ з представлення запрошених.

Про співпрацю Охтирського місцевого центру з надання (БВПД) та Охтирського МЦПО – МАН розповіла Тамара Козир: «Почалося все з екскурсії вихованців МАН до Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, яка і стала початком співпраці. Проводився відкритий урок на базі місцевого центру, тобто учні стали свідками практичної діяльності державної установи».

OkM 171018 radio 01

Ольга Литовченко у свою чергу доповнила: «Проміжні підсумки співпраці з Охтирським місцевим центром надання БВПД за 2 роки є значущими, а саме: проводилися вуличні інформування  жителів Охтирщини та соціальне опитування. Окрім того, вихованці Охтирського ОМПЦО – МАН написали ряд наукових робіт, що присвячені інституту вторинної правової допомоги взагалі в Україні, а інші – безпосередньо про роботу Охтирського місцевого центру з НБВПД, де оцінювалися кількісні та якісні показники».

Також під час ефіру розповіли про два успішно реалізованих короткотермінові проекти: «Правова орбіта» та «Розуміємо права дитини», у рамках яких проведено «Судове засідання» та історико-правовий квест «Вчора, сьогодні, завтра – розуміємо права дитини», де приймали участь команди дев’ятих класів від усіх шкіл міста.

«Нині співпраця триває, і ми будуємо нові щаблі, які спільними зусиллями будемо реалізовувати», – зазначила Тамара Козир.

 

Охтирський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою:

вул. Перемоги, 13 тел. 4-22-23.