назад
30.11.15

Співпраця із новообраними сільськими головами – запорука просування ідеї безоплатної допомоги на селі

151130 11Нещодавно в нашій країні відбулися місцеві вибори. У звязку з цим у Конотопському місцевому центрі було прийнято рішення провести зустрічі з новообраними сільськими головами території обслуговування.

26 листопада 2015 року така зустріч відбулася у місті Буринь. Мета цієї зустрічі – пошук шляхів вирішення питання  підвищення правового захисту сільського населення, посилення правових можливостей соціально незахищених верств населення шляхом тісної співпраці та проведення спільних право просвітницьких та правозахисних заходів. 

 

Перед присутніми виступив директор Конотопського місцевого центру Олександр Муха, який розповів про роботу центру та можливості співпраці з органами місцевого самоврядування.

Інтегратор центру Валентина Волік познайомила присутніх із можливостями залучення грантових коштів для реалізації правових проектів на території сільських рад через громадські організації та громадські ініціативи.

Сільських голів цікавили питання залучення додаткових коштів для реалізації місцевих проектів, підвищення рівня правової свідомості представників сільських та селищних громад. На даний час у жителів сільської місцевості існує дуже багато невирішених питань юридичного характеру, які потребують звернення до суду.

 Консолідація зусиль спрямованих на недопущення порушень прав і свобод громадян територіальних громад Буринського району, зокрема, їх права на безоплатну первинну і вторинну правову допомогу та усвідомлення важливості об’єднання зусиль щодо подолання правового нігілізму в населення, надання безоплатної вторинної правової допомоги громадянам сільських територій дасть змогу ефективно вирішувати питання правового характеру у місцевих громадах.

За результатами зустрічі сплановано виїзні прийоми на території великих сільських рад Буринського району.