назад

Співпраця між Регіональним центром і Головним управлінням Національної поліції в Тернопільській області

16296045 1261645127214406 352163246 n 1

Робоча зустріч начальника Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Олександра Богомола та директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області Ірини Хондогій відбулася 25 січня у приміщенні ГУ НП в Тернопільській області. Сторони обговорили питання співпраці у сфері надання безоплатної правової допомоги жителям Тернопільського регіону та процедурні аспекти адміністративного затримання.

У рамках зустрічі Олександр Богомол та Ірина Хондогій також торкнулися особливостей інформування працівниками поліції Регіонального центру про адміністративне та кримінальне  затримання осіб відповідно до Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2011 р. № 1363 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2015 року №110).

ВАЖЛИВО ЗНАТИ

Підстави для адміністративного затримання

Відповідно до статті 263 Кодексу України про адміністративні правопорушення правоохоронці можуть затримати особу на період не більш як три години. При цьому таке затримання може бути здійснене лише у випадку вчинення затриманою особою адміністративного правопорушення і лише, якщо воно (затримання) необхідне:

а) для припинення адміністративного правопорушення, коли вичерпано інші заходи впливу;

б) для встановлення особи порушника;

в) для складення протоколу про адміністративне правопорушення (якщо його складення є обов’язковим і його неможливо скласти на місці вчинення правопорушення);

г) для забезпечення своєчасного і правильного розгляду справ та виконання постанов по справах про адміністративні правопорушення.

У разі такого затримання обов’язково складається відповідний протокол, в якому вказуються підстави затримання.

Нагадуємо, Регіональний центр з надання БВПД у Тернопільській області розташований за адресою: м. Тернопіль, вул. За Рудкою, 33.

Дізнатися більше інформації про безоплатну правову допомогу можна на сайті за посиланням http://ternopil.legalaid.gov.ua чи зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).