назад

20171103 0954233 листопада до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях завітали завітали експерт Німецького товариства з міжнародного співробітництва GIZ в Україні  доктор Штефан Дрегер та координатор проекту «Зміцнення спроможності українських територіальних громад до прийняття внутрішньо переміщених осіб в Україні» GIZ Ірина Бахчева.

       Хочемо нагадати, що завдяки плідній співпраці установ системи безоплатної правової допомоги, що функціонують у Запорізькій області та Німецького товариства з міжнародного співробітництва GIZ в Україні з 2016 року реалізується  Програма «Покращення доступу до безоплатної правової допомоги внутрішньо переміщеним особам та жителям відділених районів Запорізької області» в рамках якої у віддалених районах Запорізької області було відкрито дистанційні пункти доступу до системи безоплатної правової допомоги. Завдяки чому сільські мешканці мають змогу звернутися до бібліотек чи сільрад  та за допомогою Skype – зв’язку отримати кваліфіковану правову допомогу від фахівців місцевих центрів з надання БВПД.

       20171103 104233Також завдяки співпраці було проведено навчання представників органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади та громадських організацій, тренінги та семінари для співробітників місцевих центрів та бюро правової допомоги, а також лекції для адвокатів, що надають безоплатну вторинну правову допомогу та співпрацюють з Регіональним та місцевими центрами.

       Метою сьогоднішньої зустрічі було обговорення подальшої співпраці, а саме можливість проведення робочого семінару для представників системи безоплатної правової допомоги з Запорізької, Днепропетровської та Харьковської областей на базі Управління «Дніпровська міжрегіональна ресурсно-комунікаційна платформа». Питання, що планується розглянути на майбутніх навчаннях стосуються розробки механізму виявлення проблеми (моніторинг) та її актуальності (аналіз), розробки механізму вирішення проблеми, ресурсного менеджменту (фандрайзинг), піар комунікації та стратегічного планування.

За безоплатною правовою допомогоююридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтеся до центрів з надання безоплатної правової допомоги:

  • Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях

Запорізька область:

м. Запоріжжя, пр. Соборний, 77, 8 поверх

Донецька область:

м. Маріуполь, вул. Зелінського, буд. 27а

ел.адреса:  office.donetsk-zaporizhzhya@legalaid.zp.ua