назад
07.11.16

Співпраця на рівні територіальних громад

 

SuR 2016 11 07 Narada 1  07 листопада 2016 року Оленою Демченко, директором регіонального центру, проведено робочу нараду, в якій взяли участь керівники структурних підрозділів та працівники. Розглянуто підсумки проведення керівної ради, виконання контрольних документів, звіт відділу організації надання БВПД, результативні показники діяльності місцевих центрів тощо.

Зокрема, Оленою Демченко, директором регіонального центру, акцентовано увагу на питаннях, що розглянуті на засіданні керівної ради,

яка відбулася 01 листопада 2016 року. Зазначено, що на веб-сайті регіонального центру розміщено презентаційні матеріали щодо діяльності 4 місцевих центрів Сумщини за 9 місяців 2016 року.

Цікавим та плідним на спільні рішення було засідання у форматі «круглий стіл», що відбулося на минулому тижні 03 листопада цього року в м.Тростянець. Його учасниками стали: Олена Демченко, директор регіонального центру; Тамара Козир, директор Охтирського місцевого центру; Борис КозловськийВячеслав Тютюнник, працівники Тростянецького бюро правової допомоги, Юрій Бова,Тростянецький міський голова, Лариса Григорець, керівник апарату Тростянецької районної державної адміністрації, Олексій Котко, заступник голови Тростянецької районної ради. Під час обговорення питання «Правова допомога як вид соціальної гарантії» було досягнуто певних домовленостей щодо співпраці Охтирського місцевого центру з органами місцевого самоврядування щодо метою проведення правопросвітницької діяльності на рівні територіальних громад. Наприкінці засідання учасники висловили свою думку з приводу реалізації системи надання безоплатної правової допомоги, складнощі, здобутки та практичні аспекти прийому громадян.

SuR 2016 11 07 Narada 2

Саме досвідом роботи з цього питання буде ділитися Олена Демченко, директор регіонального центру, яка візьме участь у засіданні круглого столу за темою «Актуальні питання посилення правової спроможності територіальних громад», що відбудеться 9-10 листопада 2016 року  в регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області.

Новою віхою у розвитку системи безоплатної правової допомоги стало підписання 01 листопада 2016 року  Координаційним центром з надання правової допомоги та Державною службою зайнятості Меморандуму про співпрацю.  Логічним продовження реалізації такої співпраці на Сумщині стане зустріч на цьому тижні Олени Демченко з директором Сумського обласного центру зайнятості Володимиром Підлісним.  

Про результативні показники діяльності місцевих центрів інформувала Наталія Поставська, начальник відділу підтримки та розвитку інфраструктури. Зазначено, що до місцевих центрів Сумщини, у.ч. до їх структурних підрозділів – бюро правової допомоги, за період з 01.11.2016 по 04.11.2016 звернулося 244 громадянина та зареєстровано 299 звернень.

Учасники робочої наради виступили з повідомленнями щодо виконання планів роботи за минулий тиждень.

За результатами робочої наради надано протокольні доручення.