назад

Співпраця продовжується з юридичною клінікою «Феміда»

У рамках підписаного меморандуму про співпрацю з Прикарпатським факультетом Національної академії внутрішніх справ 12 червня відбулась зустріч із студентами та курсантами юридичної клініки «Феміда» за участі заступника начальника відділу організації надання БВПД Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Ігоря Королика на тему «Основні помилки при складання процесуальних документів».

На практичному тренінгу заступник начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Ігор Королик розповів консультантам про помилки, яких найчастіше допускаються працівники правоохоронних органів при складанні процесуальних документів.

Під час доповіді фахівець системи БПД звернув увагу на основні етапи складання процесуальних документів та особливості їх оформлення. Під час тренінгу зразки процесуальних документів демонструвалися консультантам через інтерактивну дошку, що дало змогу встановити візуальний контакт та зупинитися на найбільш значущих помилках, яких допускаються під час складання процесуальних документів.

2

Для засвоєння матеріалу керівником юридичної клініки Прикарпатського факультету Національної академії внутрішніх справ Катериною Данченко було підготовлено макети процесуальних документів одні з яких містили помилки, а інші були складенні відповідно до вимог законодавства, консультантам необхідно було встановити достовірність макету вимогам законодавства та заповнити макет. Організаторами було продемонстровано відео наслідків неправильно складених процесуальних документів.

3

На завершення заходу Ігор Королик наголосив на реалізації правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України та Координаційного центру з надання правової допомоги «Я МАЮ ПРАВО!» та поширив інформаційні матеріали.