назад

Співпраця Регіонального центру з надання БВПД та Патрульної поліції м. Рівне

gol123

На виконання Меморандуму про співпрацю між Національною поліцією України та Міністерством юстиції України у сфері надання безоплатної правової допомоги Регіональний центр з надання БВПД та уповноважений Голови Національної поліції з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності у Рівненській області розробили план спільних заходів, спрямованих на забезпечення конституційних прав громадян, а також підвищення професійного рівня поліцейських. 


Зокрема, одним з напрямків такої діяльності є участь працівників Регіонального центру в підготовці патрульних поліцейських перед їх заступанням на чергування.

  

1 листопада в приміщенні Патрульної поліції м. Рівне заступник директора Регіонального центру з надання БВПД Сергій Іллюк та уповноважена Голови Національної поліції з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності у Рівненській області Надія Берлінець взяли участь в інструктажі, який проводив начальник Патрульної поліції м. Рівного Сергій Мерчук, для першої роти патрульних поліцейських. Тема заходу – роз’яснення про дотримання ними конституційних прав громадян.


Так, під час заходу Сергій Іллюк розповів про вимоги щодо належного виконання Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою при затриманні та доставленні громадян до відділів поліції.


Окрім того, патрульні поліцейські висловили побажання щодо проведення спільних заходів з метою узагальнення та обговорення проблемних питань, які виникають у них під час виконання службових обов’язків, та можливого напрацювання практичних аспектів їх реалізації спільно з працівниками центрів безоплатної вторинної правової допомоги, зокрема, і з адвокатами, які надають БВПД.

понадобится на разработку