назад

Співпраця системи безоплатної правової допомоги із військовослужбовцями триває


203-2Військовослужбовцям – про їхні права. На запрошення посадових осіб Хмельницького загального відділу Військової служби правопорядку Збройних Сил України фахівці системи безоплатної правової допомоги організували зустріч-бесіду. Правопросвітницький захід відбувся 12 вересня 2018 року на базі військової частини А2308, що у Чернівцях.

Чимало військовослужбовців не володіє інформацією про існування регіональних та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Відповідно вони не знають, що мають змогу отримати безоплатні правові послуги. Це з’ясували фахівці під час круглого столу «Співпраця системи безоплатної правової допомоги України та Міністерства оборони України в інтересах забезпечення захисту прав військовослужбовців Збройних сил України, перспективи та виклики». Відбувся він у серпні 2018 року на базі правового клубу «Провокатор», що у Харкові.

203-3

Не зволікати і змінити ситуацію на краще! Саме задля цього згідно з дорученням начальника Головного управління Військової служби правопорядку Збройних Сил України Ігоря Криштуна фахівці системи безоплатної правової допомоги організували правопросвітницькі заходи для військовослужбовців.

«Ви маєте право на безоплатний правовий захист. Пам’ятайте про це! Його Вам гарантує Закон України «Про безоплатну правову допомогу». У статті 14 цього закону чітко зазначено, що ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” є суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу. Це означає, що такі категорії осіб мають право скористатись послугами адвоката, роботу якого оплачує держава», – роз’яснила військовослужбовцям начальник відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Ольга Андріцька.

203-1

Військовослужбовці також дізнались, де вони можуть отримати безоплатні консультації та роз’яснення з питань правового характеру. Їм роз’яснили, що дізнатися адреси регіональних та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна зателефонувавши до контакт-центру системи безоплатної правової допомоги за номером 0 800 213 103 (цілодобово та безоплатно в межах України).

«Такі заходи дійсно потрібні, – зауважив тимчасово виконуючий обов’язки заступника командира військової частини А2308 з морально- психологічного забезпечення Тарас Лялюк. – Військовослужбовці більше дізнались про свої права, куди звертатись по безоплатну правову допомогу і що важливо: які саме юридичні послуги ми маємо змогу отримати. Сподіваємось, що така співпраця із Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області триватиме й надалі».

Ще одну зустріч – бесіду фахівці системи безоплатної правової допомоги організували на території військової частини А2582, що у Чернівцях, 18 вересня 2018 року. На завершення військовослужбовцям роздали інформаційні буклети на правову тематику.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області можна за адресою: Чернівецька область, м. Чернівці, вул. Василя Аксенина, 5. Телефон: (0 372) 55 31 38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).