назад
10.12.18

Співпраця системи БПД з органами місцевого самоврядування

6 грудня 2018 року фахівцями Маньківського бюро правової допомоги проведено робочу зустріч з трудовим колективом Русалівської сільської ради Маньківського району. Під час зустрічі обговорено питання порядку надання безоплатної первинної правової допомоги органами місцевого самоврядування, можливості створення установ з надання безоплатної первинної правової допомоги.

Присутніх поінформовано про порядок надання безоплатної первинної правової допомоги Маньківським бюро правової допомоги, звернення громадян до бюро за безоплатною вторинною правовою допомогою та перелік документів, які підтверджують належність клієнта до однієї із вразливих категорій осіб, визначених Законом та право осіб, які відповідно до положень кримінального процесуального законодавства вважаються затриманими, на безоплатну вторинну правову допомогу.

Увагу учасників зустрічі акцентовано на можливості надання працівниками бюро та адвокатами системи БВПД (за потреби клієнта) адресної правової допомоги громадянам, які потребують БПД але не мають можливості самостійно прибути до бюро (громадянам похилого віку та громадянам з обмеженими можливостями). Проінформовано про роботу дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги.

Наголошено на тому, що працівники сільської ради повинні доводити до відома місцевого населення інформацію про роботу мобільного консультаційного пункту, який працює при Русалівській сільській раді відповідно до затвердженого графіка.

Серед присутніх поширено серію буклетів «Я МАЮ ПРАВО!», буклети безоплатної правової допомоги, інформаційне видання “Юстиція відкрита для людей» та плакати «Податкова знижка на навчання», «Поїхати з дитиною за кордон – легко!» для подальшого їх розміщення на інформаційних стендах сільської ради та розповсюдження серед жителів села Русалівка.

По закінченню робочої зустрічі спеціалістами Маньківське бюро правової допомоги проведено акцію «Вуличне інформування» серед місцевих жителів. Ознайомлено з роботою Маньківського бюро правової допомоги, графіком роботи, переліком послуг, які можна отримати в бюро.