назад

Співпраця у соціальній сфері

19821086 464465410583045 1597874251 o07.07.2017 відбулась робоча зустріч начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області Ореста Шота з заступником начальника Департаменту соціального захисту населення ЛОДА Віктором Степанюком на предмет підготовки спільного навчання для працівників соціального захисту та системи безоплатної правової допомоги з питань соціального захисту та надання безоплатної правової допомоги.

Між Регіональним центром та Департаментом вже тривалий час існує тісна співпраця: спільні заходи, круглі столи, презентаційні акції, робочі зустрічі, постійні консультації, участь в роботі експертної групи та інше. Однак в процесі роботи виникають нові виклики, з’являються проблемні питання, що спонукає до пошуку найефективніших форм співпраці.

Орест Шот на підставі аналізу проведеної роботи та беручи до уваги дані статистичної звітності роботи місцевих центрів, які підтверджують значний відсоток надання правових консультацій та інформації саме з питань соціального захисту, запропонував організацію спільного навчального семінару для працівників обох систем з актуальних питань сфери соціального захисту та правової допомоги.

Віктор Степанюк підкреслив важливість співпраці між структурами, які надають послуги в значній мірі одним і тим же категоріям населення та висловився за проведення такого навчання, яке буде корисним для обох сторін, і головне, сприятиме якіснішому наданню послуг мешканцям Львівської області.

Попередньо досягнуто домовленість про проведення такого семінару на вересень місяць, окреслено коло учасників, тематику семінару (субсидії та пільги), місце проведення та визначено відповідальних осіб.

Слід відзначити актуальність проведення навчального семінару якраз перед опалювальним сезоном, коли у населення Львівщини з’являються багато запитань, пов’язаних з тарифами, цінами, перерахунками субсидій, наданням пільг і т. п.

Віктор Степанюк та Орест Шот обговорили також інші питання щодо відлагодження системної співпраці в частині інформування змін в законодавстві, періодичному проведенні навчальних семінарів, розробки дорожніх карт надання послуг та ефективному використанні комунікаційних партнерських можливостей для донесення важливої інформації до населення.