назад

Співпраця Володимир-Волинського місцевого центру з надання БВПД з органами пробації

ВВМЦ 16 листопада 2018 року у приміщенні Любомльського бюро правової допомоги відбувся круглий стіл на тему «Взаємодія та співпраця з органами пробації та забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги» за участі інтегратора та заступника начальника відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами Володимир-Волинського місцевого центру з надання БВПД, фахівців Любомльського бюро правової допомоги та працівників Любомльського районного сектору філії ДУ «Центр пробації» в Волинській області.

Сторони обмінялись думками щодо форм, напрямків та методів співпраці при наданні громадянам безоплатної правової допомоги, своєчасному та повному інформуванні обвинувачених, засуджених та їх родичів під час реалізації як досудової так і наглядової пробації, забезпечення роботи дистанційного пункту консультування на базі сектору пробації.

Ключовими моментами, що цікавили представників служби пробації, були: представництво інтересів осіб у кримінальному процесі, продовження надання правової допомоги після винесення особі вироку суду; розповсюдження інформаційних матеріалів щодо права на безплатну правову допомогу серед суб’єктів пробації, проведення тематичних заходів право просвітницького характеру для суб’єктів пробації. 

Як підсумок, учасники заходу домовились про проведення спільних заходів із правової освіти, спрямованих на підвищення правової свідомості клієнтів пробації, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень та реалізацію ними права на безоплатну правову допомогу.

Під час спілкування було розповсюджено друковані матеріали правового характеру та буклети «Я МАЮ ПРАВО!».
По завершенні заходу фахівці бюро правової допомоги згідно затвердженого графіку провели консультування громадян у дистанційному пункті консультування на базі Любомльського районного сектору філії ДУ «Центр пробації» в Волинській області.

Довідково:
Володимир-Волинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Володимир-Волинський, вул. Устилузька, 19. Тел. (03342) 3-80-11.
E-mail: volodymyr-volynskyy.volyn@legalaid.lt.ua

Відділ «Любомльське бюро правової допомоги» знаходиться за адресою: м. Любомль, вул. Б. Хмельницького, буд. 12, тел.(факс): (03377) 24543,
е-mail: liubomylske@legalaid.lt.ua
Єдиний телефон системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних і стаціонарних телефонів).