назад

Співпраця з бібліотечною системою у рамках Всеукраїнського тижня права

IMG 2408З нагоди Всеукраїнського тижня права та у рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», з метою підвищення правової свідомості учнівської молоді задля формування нової правової культури в суспільстві 05 і 07 грудня 2017 року працівниками Нововолинського та Любомльського бюро правової допомоги на базі місцевих бібліотек проведено круглі столи за участі школярів.

05 грудня 2017 року працівниками Нововолинського бюро правової допомоги було проведено круглий стіл у формі правового діалогу на тему: «Знаємо та реалізуємо свої права». Захід, до якого активно долучилися учні 10-х класів Нововолинської загальноосвітньої школи №7, відбувся в приміщені бібліотеки-філії №2 Нововолинської центральної бібліотечної системи. Начальник Нововолинського бюро правової допомоги Вікторія Скриннік ознайомила присутніх з основними нормативно-правовими документами, де прописані права та обов’язки дітей, а саме: Конвенцією ООН про права дитини, Конституцією України, Цивільним та Сімейним кодексами, Законом України «Про охорону дитинства».

IMG 2416

Фахівець Бюро зосередила увагу присутніх на заходах, які вживаються з боку державних органів, з метою запобігання та профілактики порушень прав дітей. Поданий теоретичний матеріал був доповнений конкретними практичними прикладами та порадами стосовно захисту своїх прав.

Bіblіoteka2 Lyuboml

07 грудня на базі Любомльської районної бібліотеки відбувся правопросвітницький захід для школярів Любомльської загальноосвітньої школи №1 на тему: «Знаю! Дію! Захищаю!». Фахівці бюро правової допомоги ознайомили учнів з їхніми правами та нагадали їм про обов’язки. Увагу школярів акцентовано на тому, що одним з ключових елементів в реалізації проекту «Я МАЮ ПРАВО!» є надання громадянам безоплатної правової допомоги. Це дієвий та ефективний механізм, який дає можливість кожному захистити свої права.

IMG 2410

Під час проведення заходів було розповсюджено буклети «Я МАЮ ПРАВО!» і «Що таке хабар», а також брошури з інформацією про безоплатну правову допомогу.

Довідково:
Нововолинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Нововолинськ, вул. В. Винниченка, буд. 14. Тел. (03344) 4-48-14. E-mail: novovolynske@legalaid.lt.ua

Любомльське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Любомль, вул. Б. Хмельницького, 12. Тел. (03377) 2-45-43. E-mail: liubomylske@legalaid.lt.ua