назад
06.04.18

Співпраця з Державною виконавчою службою

sm

Наприкінці березня 2018 року відбувся круглий стіл працівників Смілянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Смілянського міськрайонного відділу державної виконавчої служби ГТУЮ.

Обговорили основні завдання державної виконавчої служби: забезпечення формування і реалізації державної політики у сфері організації примусового виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб); забезпечення своєчасного, повного і неупередженого виконання рішень у порядку, встановленому законодавством.

Активна дискусія стосувалася теми аліментів. Вперше в історії України Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів» від 07.12.2017 № 2234-VIII, який набрав чинності 6 лютого 2018 року, запроваджено нові засоби примусового виконання рішень боржниками, які мають заборгованість зі сплати аліментів у розмірі, що сукупно перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців.

Законом встановлюється тимчасове обмеження таких осіб у праві виїзду за межі України, тимчасове обмеження боржника у праві керування транспортними засобами, тимчасове обмеження боржника у праві користування вогнепальною мисливською, пневматичною зброєю, тимчасове обмеження боржника у праві полювання. 

Присутні наголосили, що і надалі сприятимуть реалізації спільного проекту «Я МАЮ ПРАВО!» задля досягнення спільної мети – підвищення рівня правової обізнаності громадян.