назад
27.03.17

Співпраця з громадськими організаціями

27031727 березня 2017 року відбулася робоча зустріч Ірини Протченко – директора Регіонального центру з надання БВПД у Чернігівській області та Наталії Кулікової – керівника програм Чернігівського громадського комітету захисту прав людини.
Під час зустрічі обговорено інформаційну кампанію з питання дій громадянина України якщо він потрапив до ситуації, що пов’язана з сучасними формами рабства у Росії, зокрема, шляхом обману, шантажу, використання уразливого стану, погроз чи насильства був/була залучений(на) до незаконного обігу наркотиків.

Інформуємо, що консультації з даного питання можна отримати зателефонувавши на національну безкоштовну лінію з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів за номером 527 або 0 800 505 501.
Додатково інформуємо, якщо особа в той чи інший спосіб опиниться в Україні (через переведення для відбування покарання або після звільнення із завершенням терміну ув’язнення в т.п.) йому/їй необхідно ще раз, цього разу – особисто звернутися до місцевої (обласної чи районної) державної адміністрації за місцем реєстрації (або проживання) заявою про встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, та заповнити опитувальник.