назад
27.05.16

Співпраця з громадськими організаціями міста щодо розширення доступу до безоплатної правової допомоги

160527 01

У Шосткинському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги 26 травня відбувся «круглий стіл» на тему «Основні напрямки діяльності громадських організацій щодо вирішення правових проблем соціально-незахищених верств населення та шляхи їх вирішення»

У роботі «круглого» столу, організованого Шосткинським місцевим центром, взяли участь керівники громадських організацій м. Шостка, адвокати та юристи: голова Сумського обласного відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Ніхто крім нас» Дмитро Шиман,

голова громадської організації Шосткинське міське товариство допомоги дітям-інвалідам та інвалідам з дитинства «Турбота» Олексій Трегуб, голова громадської організації «Організація переселенців «Потрібні люди» Василій Бороздін,  голова громадської організації «Спільна справа Шостки» Олександр Бутівченко, голова Сумського обласного відділення міжнародної громадської організації «Міжнародне товариство прав людини – Українська секція» Михайло Скорик, практикуючий юрист Світлана Тихоненкова та адвокат системи безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Мороко.

Зі вступним словом до присутніх звернувся директор центру Микола Гудіма: «Місцевий центр надає правову допомогу всім, хто звертається до центру, а у випадку, якщо людині потрібна вторинна правова допомога, і вона підпадає під категорії, визначені законом, їй буде надано адвоката за рахунок держави. Об’єднавши наші зусилля, ми разом зможемо вирішити проблемні правові питання багатьох громадян, адже громадські організації мають досвід у цьому напрямку».

Під час заходу підіймались нагальні проблеми, з якими стикаються переселенці, інваліди, учасники бойових дій, зокрема, АТО. Голова ГО «Організація переселенців «Потрібні люди» Василій Бороздін зазначив, що вирішення потребує ряд питань, що пов’язані з розміщенням переселенців та забезпеченням їх житлом, відновленням документів, що посвідчують особу, встановленням юридичних фактів та прав на майно; працевлаштуванням та отриманням пенсій, медичної допомоги, освітніх послуг та іншої соціальної допомоги. Важливим є функціонування державних програм, підтримка місцевої влади, інформування через ЗМІ».

Голова ГО «Спільна справа Шостки» Олександр Бутівченко зауважив, що проведення «круглих» столів для громадських організацій – це корисна і важлива справа, де можна висловити свою думку, обговорити проблемні питання, обмінятися досвідом.

 За результатами обговорення круглого столу учасники дійшли взаємної згоди щодо подальшої співпраці між громадськими організаціями та Шосткинським місцевим центром з надання БВПД у напрямку взаємного розширення доступу до безоплатної правової допомоги соціально-незахищених верств населення, а за допомогою ЗМІ привертати увагу громадськості та органів місцевого самоврядування, висвітлювати практику та проблемні правові питання на телебаченні й радіо, газетах, у соціальних мережах.