назад

Співпраця з партнерами: семінари та робочі зустрічі

SZP1Тісна співпраця місцевих центрів та бюро правової допомоги з державними органами та громадськими організаціями вже кілька років поспіль дає можливість підвищувати правову свідомість громадян, а також допомагає вирішувати життєві питання у правовий спосіб. Про найцікавіші заходи в рамках правопросвітницького проекту «Я маю право!» читайте у нашому щотижневому огляді.

14 лютого начальник Черняхівське бюро правової допомоги Дарина Павлова провела робочу зустріч та семінар для працівників Черняхівського районного центру зайнятості. Вона акцентувала увагу на змінах у законодавстві стосовно отримання безоплатної вторинної правової допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. Дарина Павлова прозвітувала про роботу дистанційного пункту доступу до БПД за 2017 рік, який працює у Черняхівському центрі зайнятості.
Директор Черняхівського районного центру зайнятості запропонувала ще один напрям співпраці – спільне здійснення соціального супроводу при працевлаштуванні уразливих на ринку праці категорій населення. За результатами обговорення було укладено додаткову угоду про співпрацю.

SZP2
14 лютого в управління праці та соціального захисту населення Коростишівського району відбулося відкриття Університета третього віку територіального центру соціального обслуговування. На заході були присутні заступник начальника Коростишівського бюро правової допомоги Наталія Кропивницька. У результаті досягнутих домовленостей між Житомирським місцевим центром з надання БВПД та Територіальним центром соціального обслуговування Коростишівського району була укладена угода про співпрацю. Відтепер слухачі Університету третього віку зможуть не тільки почути правопросвітницькі лекції, але й отримати безоплатні юридичні консультації.

SZP3
15 лютого Наталія Кропивницька провела робочу зустріч з працівниками відділу сім’ї молоді та спорту Коростишівської районної державної адміністрації. Під час заходу Наталія Кропивницька розповіла, що в Україні розширено доступ до безоплатної вторинної правової допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, а також – для дітей.

SZP5
14 лютого директор Коростенського місцевого центру з надання БВПД Сергій Орлюк та начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Оксана Сергієнко провели семінар для працівників Коростенського територіального центру соціального обслуговування. Темою для обговорення стали правові аспекти укладання договорів довічного утримання, купівлі-продажу, дарування, міни. Також Сергій Орлюк проінформував про зміни в законодавстві стосовно посилення відповідальності за несплату аліментів та запуску єдиного реєстру боржників аліментів. Оксана Сергієнко розповіла про безоплатну первинну та вторинну правову допомогу, а також зупинилась на реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право». Після закінчення семінару присутнім в індивідуальному порядку були надані правові консультації.

SZP4

{module Житомирський МЦ}

{module Коростенський МЦ}