назад

Співпраця з партнерськими організаціями продовжує набирати обертів

113.09.2017 у м. Херсоні в офісі громадської організації «Громадський центр «Нова генерація» відбулася робоча зустріч у рамках двох кампаній: «Херсон – територія, вільна від насильства» та «Безпечне місто: об’єднуємо зусилля заради якісних змін у громаді». Перша присвячена протидії насильству в сім’ї  і, зокрема, створенню кризового центру для його жертв. Другий проект спрямований на розширення правової свідомості населення, підвищення рівня професіоналізму поліцейських, налагодження взаємодії органів місцевого самоврядування, поліції і громадськості, а також на створення передумов для формування безпечного середовища у нашому місті. Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області є активним учасником обох кампаній в рамках підписаних меморандумів про співпрацю.

У черговій зустрічі взяли участь представники таких організацій, як «Громадський центр «Нова генерація», «Ліга соціальних працівників України», «Інформаційний ресурсний центр «правовий простір», «Херсонський обласний центр «Успішна жінка», Херсонський обласний фонд милосердя та здоров’я. Регіональний центр був представлений начальником відділу організації надання БВПД Оленою Іпатенко та менеджером з якості Максимом Магдою.

Під час першої частини зустрічі представник «Ліги соціальних працівників України» Богдан Руденко розповів про стан справ щодо створення кризового центру та про проблеми, які існують у цій сфері. Учасники зустрічі змогли поділитись власним досвідом та надати конструктивні пропозиції щодо вирішення конкретних питань, а також сформували плани на майбутнє.

2

Друга частина була присвячена обговоренню організаційних моментів щодо проведення 16 вересня вуличної інформаційно-просвітницької акції в рамках проекту «Безпечне місто» під час святкування 239-ї річниці заснування Херсона. Захід проходитиме з 12:00 до 17:00 біля буд. 1 по вул. Суворова. Під час акції надаватимуться безкоштовні юридичні консультації представниками громадських організацій та Регіонального центру, здійснюватимуться інформаційні заходи. Також буде влаштована інтерактивна мапа міста, на якій будь-хто зможе позначити найбільш безпечні і небезпечні місця у Херсоні.