назад

Співпраця задля вирішення правових проблем військовослужбовців

ShM 180223 1123 лютого з метою забезпечення вільного та рівного доступу пільгових категорій громадян до безоплатної правової допомоги заступник директора Шосткинського місцевого центру Катерина Мірошниченко, інтегратор Шосткинського місцевого центру Юлія Зацаринна, головний спеціаліст відділу представництва Анастасія Пилипенко здійснили робочий візит до Шосткинської військової частини 3022 Національної гвардії.

У ході заходу інтегратор Шосткинського МЦ Юлія Зацаринна розповіла присутнім про особливості надання безоплатної вторинної правової допомоги учасникам бойових дій, типові питання, з якими учасники АТО звертаються до центру та шляхи їх вирішення, діяльність мобільних пунктів для учасників АТО. Головний спеціаліст відділу представництва Анастасія Пилипенко акцентувала увагу на судову практику у сфері захисту прав учасників АТО.

ShM 180223 12

Заступник директора місцевого центру Катерина Мірошниченко повідомила військовослужбовцям, що 11 грудня було підписано Меморандум про наміри щодо співробітництва між Міністерством оборони України та Координаційним центром з надання правової допомоги.

«Реалізація завдань у рамках Меморандуму спрямована, насамперед, на налагодження взаємодії між представниками центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та командуванням військових частин Збройних Сил України задля забезпечення захисту прав військовослужбовців ЗСУ, членів їх сімей, у тому числі права на безоплатну правову допомогу; розширення доступу для них до послуг безоплатної правової допомоги через утворення у приміщеннях військових частин дистанційних пунктів доступу до такої допомоги», – роз’яснилаКатерина Мірошниченко.

У ході зустрічі відбулося невимушене обговорення питань: стан надання пільг, передбачених чинним законодавством для учасників АТО, організація  співпраці з органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та організація допомоги у вирішенні невідкладних проблем.

Крім того, присутнім було презентовано «Дорожню карту щодо надання соціальних гарантій учасникам бойових дій, які брали участь в антитерористичній операції», яка містить детальний перелік пільг учасникам АТО, координати державних установ Шосткинщини, які надають пільги, перелік громадських організацій, які здійснюють захист учасників бойових дій.

ShM 180223 13

Після завершення зустрічі представники місцевого центру домовилися про підписання меморандуму та відкриття мобільного та дистанційного пункту на території військової частини.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

Глухівське бюро правової допомоги –
41400,  м. Глухів, вул. Шевченко, 4. тел. (05444) 7-07-20,   (05444) 7-07-12

Кролевецьке бюро правової допомоги –
41300,  м. Кролевець, вул. Грушевського, 19. тел. (05453) 9-52-47

Середино-Будське бюро правової допомоги –
41000,  м. Середина-Буда, вул. Троїцька, 2. тел. (05451) 7-10-62

Ямпільське бюро правової допомоги –
41200, смт  Ямпіль, бульвар Ювілейний, 1. тел. (05456) 2-20-50

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.