назад
08.02.16

Співпраця задля захисту прав дітей

160208 11Директор Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентина Трошечко та директор Білопільської загальноосвітньої школи-інтернат ім. А.С.Макаренка Надія Колесникова підписали Меморандум про співпрацю.

Під час робочої зустрічі, яка пройшла 4 лютого за участю директора Сумського місцевого центру Валентини Трошечко, начальника відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Наталії Шестерніної, а також директора школи-інтернат Надії Колесникової, сторони домовилися про тісну співпрацю. Зокрема, мова йде про проведення консультацій і лекцій для дітей, вчителів та батьків вихованців школи.

Директор школи-інтернату Надія Колесникова під час спілкування з представниками Сумського місцевого центру сказала: «Я люблю дітей, тому сподіваюсь, що результати нашої співпраці будуть позитивно впливати на розвиток та становлення наших вихованців».

        Школа-інтернат розпочала свою історію з 1959 року. У 1974 році Постановою Ради Міністрів УРСР  навчальному  закладу  було присвоєно ім’я видатного педагога – земляка Антона Макаренка. Основними завданнями є забезпечення належних умов для проживання, навчання, виховання дітей, а також забезпечення реалізації їх прав.

У навчальному закладі наразі виховується і навчається 171 дитина, якою опікується 40 педагогів, серед яких 10 мають вищу кваліфікаційну категорію, 5 – звання “Старший учитель”, 6 педагогів нагороджені знаком “Відмінник освіти України”.