назад
23.07.18

Співпраця заради захисту прав кропивничан

01Нові правила надання субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг зумовили необхідність проведення навчально-роз’яснювального семінару для фахівців центру. Про порядок призначення житлової субсидії за новими правилами та хто зможе надалі її отримувати говорили 19 липня 2018 року у Кропивницькому місцевому центрі з надання БВПД.

Учасниками заходу були фахівці Кропивницького місцевого центру з надання БВПД. Спікером від Управлінням соціального захисту населення Подільської районної у місті Кропивницькому ради виступила заступник начальника відділу прийому громадян Світлана Шпильова.

 02

 В ході спілкування, працівниця Управління роз’яснила основні аспекти призначення субсидії для всих категорій громадян, відповіла на запитання, з якими клієнти найчастіше звертаються до центру.

“З 1 травня 2018 року діє правило: субсидія скасовується, якщо площа квартири перевищує 120 кв. м, а будинку – 200 кв. м, окрім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Власники такої житлової площі будуть оплачувати послуги в повному обсязі. Особам працездатного віку, які претендують на субсидію, але не реєструються як безробітні, оскільки працюють без оформлення в Україні або за кордоном, органи соціального захисту автоматично рахуватимуть дохід три прожиткові мінімуми, – зауважила Світлана Шпильова.

 03

Відтепер субсидію не призначатимуть, якщо у власності сім’ї є автомобіль, якому менше 5 років, за винятком мопеда та авто, наданого органом соціального захисту населення. Окрім того, доходи від оренди майна, зокрема від здачі в оренду квартири, необхідно буде вказувати в деклараціях про доходи – у новій графі “інші доходи”.

Довідково: У листопаді 2017 року було підписано Меморандум щодо співробітництва між Кропивницьким місцевим центром з надання БВПД та Управлінням соціального захисту населення Подільської районної у місті Кропивницькому ради. Реалізація завдань у межах Меморандуму спрямована, насамперед, на налагодження взаємодії між представниками установ задля забезпечення захисту прав соціально-незахищених категорій громадян, у тому числі права на безоплатну правову допомогу.

До Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна звернутись за адресою: м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка (Дворцова), 64/53, тел. (095) 87-662-33, (0522) 32-08-24.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0800213103 (дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України безкоштовні, приймаються цілодобово).