назад

Співпраця зі Службою у справах дітей задля спільної мети

1ааЩойно, між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області, в особі директора Микитина Ігоря Йосифовича, та Службою у справах дітей Львівської обласної державної адміністрації, в особі начальника Лиса Володимира Володимировича, підписано Меморандум про взаємодію та співпрацю.

Ігор Микитин зазначив, що Служба у справах дітей та Регіональний центр створюють умови для участі представників системи безоплатної правової допомоги та служби/відділів у справах дітей у Львівській області в наданні громадянам, у тому числі неповнолітнім, які звернулись до будь-якої із сторін, необхідної безоплатної первинної та вторинної правової допомоги.

Це і надання правової інформації, надання консультацій і роз’яснень з правових питань, надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації, а також участь у здійснені заходів щодо захисту прав та законних інтересів дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі дітей, які постраждали від жорстокого поводження, дітей яким загрожує небезпека.

Сторони спільно проводитимуть правопросвітницькі заходи з питань, що відносяться до компетенції Служби у справах дітей, а також братимуть участь у заходах, організованих сторонами та їх партнерами.

2

Як зазначив Володимир Лис, метою підписання меморандуму є довготривала співпраця та взаємодія сторін, яка спрямована на втілення соціальної програми Уряду України, що гарантує людям ефективний захист їхніх прав та забезпечення рівного доступу громадян до правосуддя, а також отримання ними безоплатної правової допомоги.

Сторони систематично проводять заходи щодо організації підвищення кваліфікації своїх працівників задля створення сприятливих умов для навчання працівників та якісного виконання ними своїх обов’язків щодо надання ними допомоги громадянам, що звернулися для отримання безоплатної первинної правової допомоги з питань, що відносяться до повноважень Служби у справах дітей. 

Служба у справах дітей, у разі потреби громадян в отриманні безоплатної вторинної правової допомоги, скеровує їх до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги за місцем їх фактичного проживання.

Сторони зазначили, що Меморандум про взаємодію та співпрацю допоможе ще більше покращити, вже існуючу співпрацю між учасниками та створити кращі умови для отримання мешканцям Львівщини якісної безоплатної правової допомоги. 

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: 79008, м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел/факс: (032)236-74-95.

Електронна адреса: office.lviv@legalaid.lviv.ua

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України)

Служба у справах дітей Львівської обласної державної адміністрації 

Адреса: 79008, м. Львів, вул. Валова, 31, тел./факс: (032) 235-44-56

Електронна адреса: susd_loda@ukr.net