назад

Співпрацюємо із прикордонниками, щоб уникнути небажаних ситуацій

27-114 листопада 2017 року у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Чернівецькій області відбулась робоча зустріч фахівців системи безоплатної правової допомоги із представником Чернівецького прикордонного загону.

Співпраця і відсутність непорозумінь – запорука ефективної роботи. І лишень коли кожен крок виважений і не ігнорується законодавство України, а саме система діючих нормативно-правових актів – таких небажаних ситуацій вдається уникнути. Саме про це йшла мова під час перемовин між директором Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Чернівецькій області Аркадієм Мунтяну, начальником відділу організації надання правової допомоги у кримінальному процесі регіонального центру Іриною Довганюк та заступником начальника відділу по роботі з іноземцями та адміністративного провадження Чернівецького прикордонного загону Русланом Кузиком.

27-2Зокрема детально зупинились на питанні порядку інформуванняцентрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Він затверджений постановою Кабінету Міністрів Українивід 28 грудня 2011 року № 1363. «Вимоги порядку інформування зобов’язують уповноважених службових осіб, які здійснили затримання, негайно повідомити Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Чернівецькій області про таке затримання особи. У випадку, якщо затримання здійснюється державною прикордонною службою, важливо враховувати вимоги статті 19 Закону України “Про Державну прикордонну службу України». А саме пункт 29», – зауважила Ірина Довганюк.

На завершення фахівці системи безоплатної вторинної правової допомоги та представник Чернівецького прикордонного загону домовились співпрацювати, дотримуючись чіткого алгоритму дій.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області можна за адресою: Чернівецька область, м. Чернівці, вул. Василя Аксенина, 5. Телефон: (0 372) 55 31 38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).