назад
18.11.16

Співпрацюємо з податковою інспекцією

15112016zustrihpodatkova

15 листопада 2016 року в.о. начальника відділу «Козельщинське бюро правової допомоги» Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  Аліна Литовченко та заступник начальника Кременчуцької об’єднаної державної податкової інспекції – начальник Козельщинського відділення Кременчуцької об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Полтавській області Тетяна Вітер провели робочу зустріч.

Під час бесіди було обговорено питання надання платникам податків, які обслуговуються у Козельщинському відділенні Кременчуцької об’єднаної державної податкової інспекції, безоплатної правової допомоги. Особлива увага була приділена вагомим питанням в галузі податкового законодавства, з якими сьогодні зустрічаються громадяни. Так,  були розглянуті питання щодо порядку відрахування податків із заробітної плати, яка виплачується найманим працівникам, умовам переходу на спрощену систему оподаткування, порядку нарахування та сплати штрафних санкцій та пені за порушення вимог податкового законодавства, порядку оскарження податкових повідомлень-рішень.

Начальник відділення Тетяна Вітер повідомила про функції та повноваження Козельщинського відділення Кременчуцької об’єднаної державної податкової інспекції, про проблеми правового характеру, які виникають у платників податків, які обслуговуються у відділенні, зокрема при внесенні змін до статутів громадських організацій для приведення їх у відповідність з податковим законодавством, сплаті податків при набутті права власності на майно в порядку спадкування тощо.

Сторони домовилися про подальшу співпрацю, шляхом організації та проведення спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової освіченості  громадян, виявлення та надання роз’яснень нагальних питань податкового законодавства.