назад
26.02.19

Співробітникам ГУНП нагадали про порядок інформування щодо затримання осіб

image121 лютого начальниця відділу Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Олена Іпатенко провела планове заняття зі службової підготовки для співробітників галузевих підрозділів Головного управління Нацполіції в Херсонській області.

Олена Іпатенко повідомила, що Регіональний центр з надання БВПД, який вона представляє, надаєдопомогу у кримінальному процесі затриманим, підозрюваним, обвинуваченим та засудженим до покарання, пов’язаного з позбавленням волі, а також у справах про адміністративні правопорушення особам, щодо яких застосовано адміністративне затримання або адміністративний арешт.

image2Підставою для надання такої допомоги є повідомлення правоохоронного органу, постанова слідчого, ухвала суду або заява засудженого.

Тому ключовою темою лекції, яку підготувала Олена Іпатенко, був «Порядок інформування Регіонального центру про випадки затримання осіб».

image3Спікер докладно й всебічно ознайомила присутніх з даним питанням і поділилася власними напрацюваннями. Тож правоохоронці дізнались, хто є суб´єктами подання інформації і про які види затримання слід інформувати, а головне – запам´ятали алгоритм інформування Регіонального центру з надання БВПД про такі випадки.

Детальніше – в презентації Олени Іпатенко:

 info centre