назад

11111Сьогодні у Шевченківському районному суді Запоріжжя судом присяжних судили кота Ваську, який скоїв правопорушення – крадіжку ковбаси. 

 

       Все було по-справжньому – зал судового засідання, суддя, прокурор, адвокат, а в якості присяжних – маленькі діти.

       Васька був спокійний і врівноважений, бо знав, що має право на  захист, яке було забезпечено йому працівниками системи безоплатної правової допомоги.01

       Прокурор вимагав суворого покарання, але розчулені промовою адвоката маленькі присяжні більшістю голосів просили винести киці «ласковый» вирок.

       Досвідчений адвокат довів суду, що кіт Васька не крав ковбасу і навіть не мав на це умислу у зв’язку із відсутністю в її складі натурального м’яса. 

       Справедливість і законність перемогли – суд виніс виправдовувальний вирок

       Під час екскурсії та знайомства з судом, яку проводила голова суду Ірина Жупанова, діти здивовано дізналися, що присяжні – це не ті, хто присідає, як думала маленька Віра, а ті, хто приймає рішення про винуватість чи невинуватість. Ще малеча дізналася, що всі вони мають право на захист у разі, якщо їх ображають вдома або в дитсадку, і що суд – це те місце, де піклуються про громадян, чиї права порушені. 

11       Наприкінці заходу відбувся конкурс малюнків, які дітки самі й готували. Цього разу перемогли всі маленькі учасники, за що були нагороджені медалями, цінними подарунками та смаколиками. 

       Коло маленьких громадян України, які тепер знають свої права, сьогодні – у Міжнародний День захисту дітей – значно збільшилось.

1

А за безоплатною правовою допомогоюроз’ясненнями законодавства та юридичними консультаціями звертайтеся до установ системи безоплатної правової допомоги:

  • Перший запорізькій місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Запоріжжя, пр. Соборний, буд. 77, 2-й поверх, тел. (061) 764-60-77, скайп: pravovadopomogaZP, ел.адреса: zaporizhya1.zaporizhya@legalaid.zp.ua
  • Вільнянське бюро правової допомоги – м. Вільнянськ, вул. Бочарова, 5, vilnianske@legalaid.zp.ua, тел. (06143) 4-00-23
  • Новомиколаївське бюро правової допомоги – смт Новомиколаївка, вул. Соборності, 84, тел: (06144) 9-33-31, novomykolaivske@legalaid.zp.ua
  • Оріхівське бюро правової допомоги – м. Оріхів, вул. Покровська, 58, orikhivske@legalaid.zp.ua, тел: (06141) 4-31-54