назад

12729141 450993331758295 8727692404087937648 n

Директор Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відвідав смт. Підволочиськ з метою поширення інформації про систему безоплатної правової допомоги та домовленостей щодо організації і проведення виїзних прийомів для спрощення доступу громадян до безоплатної правової допомоги.

18 лютого, 2016 року Юрій Гордєєв здійснив робочий візит в Підволочиську селищну раду та поспілкувався із заступниками селищного голови Степаном Мельничуком та Іваном Осадчуком.  Під час зустрічі сторони обговорили можливість співпраці в частині надання безоплатної вторинної правової допомоги жителям громади смт. Підволочиськ та, зокрема, питання підписання відповідного Меморандуму  про співпрацю.

12745874 450993328424962 7588553695858274717 nТакож директор місцевого центру зустрівся із заступником начальника Управління праці та соціального захисту населення Підволочиської районної державної адміністрації Ольгою Городницькою. У ході зустрічі Юрій Гордєєв розповів про право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги вразливих  категорій населення та домовився про розміщення на сайті управління – та інформаційних стендах інформації про безоплатну правову допомогу з координатами центру.

Цього ж дня Директор Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрій Гордєєв провів робочу зустріч з головою Підволочиської районної ради Ігорем Монартовичем та розповів про систему БПД і основні положення Закону України “Про безоплатну правову допомогу”.  Ігоря Монартовича цікавили питання страхових виплат сім’ям загиблих учасників АТО, адже, в районі проживає 11 таких родин. Згідно ст.14 Закону «Про безоплатну правову допомогу» ця  категорія осіб має право на отримання безоплатної правової допомоги. Сторони домовились про проведення виїзного прийому громадян в приміщенні районної ради.

Нагадуємо, що сім’ї загиблих учасників АТО та члени родин загиблих воїнів мають право на такі пільги: безоплатне одержання ліків, забезпечення санаторно-курортним лікуванням або одержання компенсації вартості путівки, безплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту, автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів, позачерговий безплатний капітальний ремонт власних жилих будинків і першочерговий поточний ремонт жилих будинків і квартир позачергове забезпечення жилою площею осіб, які потребують поліпшення житлових умов та інші зазначені в ст. 15 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”. Також вони мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги (складення процесуальних документів, здійснення представництва інтересів у судах).

Усі громадяни, які потребують безоплатної правової допомоги можуть звертатися до Тернопільського, Чортківського та Кременецького місцевих центрів. Детальніша інформація про центри за посиланням http://ternopil.legalaid.gov.ua/ua/mistsevi-tsentry.  Отримати відповіді на запитання щодо безоплатної правової допомоги, змін в законодавчій базі стосовно її надання, завжди можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).