назад
05.11.18

Спрощено доступ адвокатів до участі у конкурсі

advokatПостановою Уряду від 31.10.2018 № 898 внесено зміни до Порядку і умов проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, що спрощують механізм подання адвокатом документів для участі у конкурсі та конкретизують окремі питання його проведення.

«Аналізуючи досвід залучення адвокатів до системи безоплатної правової допомоги, ми намагаємося знайти оптимальну процедуру конкурсу, насамперед орієнтуючись на простоту та зручність для адвокатів. Ключовими для нас залишається мотивація до надання правової допомоги найбільш вразливим категоріям населення, а також прозорість проведення конкурсу та відбір кращих претендентів», – переконаний директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

Відповідно до змін виключені норми щодо обов’язкового посвідчення адвокатом копій документів, що подаються для проходження конкурсу.

Також уточнено, що участь у конкурсі можуть брати адвокати, відомості про яких внесені до Єдиного реєстру адвокатів України. Координаційний центр забезпечує перевірку наявності надісланих адвокатами сканованих копій документів і відомостей про адвоката в Єдиному реєстрі адвокатів України.

Персональний склад комісії для проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, затверджується відповідним головним територіальним управлінням юстиції в Автономній Республіці Крим, областях, мм. Києві та Севастополі за поданням директора відповідного регіонального центру або особи, яка виконує його обов’язки.

Також конкретизовано норми стосовно забезпечення реалізації права спостерігачів бути присутніми під час проведення конкурсу.

Прийняття постанови обумовлене необхідністю удосконалити процедуру проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, враховуючи досвід проведення конкурсу та залучення адвокатів до надання безоплатної вторинної правової допомоги, починаючи із 2012 року.

Постанова набрала чинності з 3 листопада.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook                YouTube YouTube