назад

Стандарти якості надання безоплатної вторинної правової допомоги обговорювали у Ромнах

KoM 2017 04 04 Romny14 квітня на базі Роменського бюро правової допомоги відбулася зустріч заступника директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Валентини ВОЛОБУЄВОЇ та директора Конотопського місцевого центру Олександара МУХИ з адвокатами міста Ромни, які працюють в системі безоплатної правової допомоги.

 

Метою проведення даного заходу було обговорення з адвокатами положень «Стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги», відповідальність за порушення стандартів у відповідності із «Правилами адвокатської етики» та «Законом про адвокатуру та адвокатську діяльність».

KoM 2017 04 04 Romny

Присутні обговорили робочі питання діяльності адвокатів, зміни до законодавства в частині проведення розрахунків оплати роботи адвокатів та самі «Стандарти якості надання правової допомоги».

KoM 2017 04 04 Romny2

 

Валентина ВОЛОБУЄВА відзначила, що дотримання стандартів є важливою умовою надання безоплатної вторинної правової допомоги. Директор Конотопського місцевого центру Олександр МУХА зазначив, що, в більшості випадків, при роботі з клієнтами центру необхідна витримка та виваженість: «Більшість із заявників зневірилися в можливості державної системи управління вирішувати їх проблеми, тому дуже часто можуть бути агресивними. Основне завдання адвоката не викликати на себе агресію, а, відповідно до законодавства, на високому рівні виконувати свою роботу».

KoM 2017 04 04 Romny3

На думку більшості учасників зустрічі, «Стандарти якості надання безоплатної вторинної правової допомоги» допомагають підвищенню авторитету адвокатів в цілому та підвищення рівня поваги з боку інших суб’єктів правової системи до адвокатів системи безоплатної правової допомоги як учасників судового процесу, дає змогу привести роботу адвокатів у відповідність до єдиних європейських стандартів.

Довідково:
Адреса центру: 41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43

Телефон (05447) 6-23-47

Електронна пошта центру: konotop.sumy@legalaid.gov.ua

Юрисдикція Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги:
м. Конотоп та Конотопський район,

м. Буринь та Буринський район,

м. Ромни та Роменський район,

Липово – Долинський та Недригайлівський райони Сумської області.

 

Телефон єдиної системи безоплатної правової допомоги: 0(800) 213 103