назад
21.12.18

Старокостянтинів: день відкритих дверей для ліцеїстів

1     У Старокостянтинівському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги організували пізнавальні екскурсії для учнів початкових класів Старокостянтинівського ліцею імені М.С. Рудяка.

     Чотири класи початкової школи відвідали місцевий центр 21 листопада. Маленькі ліцеїсти ознайомились із діяльністю, структурою, основними завданнями місцевого центру та напрямками діяльності кожного відділу. Дітям розповіли, яким чином можна реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу,та провели екскурсію по робочих кабінетах.467

     Заступниця начальника відділу правової інформації та консультацій місцевого центру Анастасія Андрєєва запросила школярів до участі в правознавчій вікторині на тему: «Казкова подорож в країну права». Діти аналізували різноманітні ситуації, в які потрапляли відомі казкові герої, та жваво висловлювали свої міркування з приводу прав порушених у конкретній казці. У ігровій формі школярі дізналися прозакріплені Конвенцією ООН права дитини. На прикладі вчинків героїв казок учні переконалися, як важливо знати не лише права, але й дотримуватися своїх обов’язків.

     Наостанок ліцеїсти отримали інформаційні матеріали з переліком прав дітей, гарантованих державою.

 *   *   *

Старокостянтинівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

(м. Старокостянтинів, вул. Миру, 1/2, 1 поверх, тел. (03854) 4-54-75)

Красилівське бюро правової допомоги — м. Красилів, вул. Театральна, 1, тел. (03855) 4-26-60, 4-27-70.

Теофіпольське бюро правової допомоги — смт Теофіполь, вул. Б. Хмельницького, 9, тел. (03844) 3-16-84, 3-09-05.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.