назад

Старшокласники 16-ї школи міста Луцька дізналися про трудові права неповнолітніх

DSCF3111Представники Регіонального та Луцького місцевого центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з партнерами з Луцького міського центру зайнятості провели правопросвітницький профорієнтаційний захід для учнів старших класів Луцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №16.

Школярі дізналися про трудові права неповнолітніх, пільги, гарантовані законом для працюючих громадян, які не досягли вісімнадцятирічного віку, а також обмеження для роботодавців, які використовують працю неповнолітньої особи.

DSCF3108 DSCF3110

Крім того, учнів поінформували про діяльність системи безоплатної правової допомоги. Пізнавальною для них була інформація, що згідно з Законом України «Про безоплатну правову допомогу» вони є суб’єктами права на БВПД, тобто, в разі потреби, можуть скористатися послугами адвоката за державний кошт.

DSCF3116 DSCF3117

Усім присутнім на заході були роздані розроблені Регіональним центром з надання БВПД у Волинській області інформаційні буклети «Трудові права неповнолітніх».

DSCF3119 DSCF3121

Також діти та педагогічний колектив школи дізналися про загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!». Усіх було закликано брати активну участь у формуванні нової правової культури в суспільстві з метою розбудови України як сучасної демократичної правової держави.

Trudovі prava nepovnolіtnіkh 01

Trudovі prava nepovnolіtnіkh 02

Контактна інформація!

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail: office.volyn@legalaid.lt.ua

Луцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7, тел. (0332) 77-07-17, е-mail: lutsk1.volyn@legalaid.lt.ua

Єдиний телефон системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103

(цілодобово та безкоштовно з мобільних і стаціонарних телефонів)