назад

Стати ближче до проблем захисту прав учасників АТО, ВПО – легко!

IMG 05998 грудня в рамках Всеукраїнського тижня права на базі Другого миколаївського місцевого центру з надання БВПД відбувся «круглий стіл» на тему «Проблематика захисту прав людини, учасників АТО, ВПО», організаторами якого стали Марина Мацуєва і Юлія Болгак.

Взяли участь в обговоренні проблем також представники Регіонального центру з надання БВПД О. Сергійчук та В. Широкова, представник Першого миколаївського місцевого центру з надання БВПД І. Слюсаренко, представники Другого миколаївського місцевого центру з надання БВПД Д. Овчиннікова і О. Тиховод, а також представники ГО «Десяте Квітня» в Миколаєві Ю. Лантух та Г. Косяк, директор Громадської спілки «Розвиток Миколаївщини» Н. Сафронова, представник ВБО «Ініціатива заради життя» В. Ципляк, представник МОГО «Незалежна соціальна адвокація та право захист» та Центру моніторингу дотримання прав людини С. Пашкевич, радник з питань ВПО Міністерства соціальної політики України В. Макарова і координатор Південноукраїнського регіону у UBA Students’ League – С. Перебийніс.

Під час заходу обговорили актуальні проблеми, які виникають при наданні безоплатної правової допомоги, недосконалість законодавчої бази в даному аспекті тощо. 

У результаті роботи учасники «круглого столу» домовилися про створення спільного інформаційного буклету на допомогу ВПО. Також виникла ідея реалізації спільного проекту, мета якого полягатиме у захисті прав вразливих верств населення, учасників АТО та  ВПО.IMG 0579

Організатори заходу висловлюють окрему подяку за сприяння у проведенні заходу директору МОГО «Незалежна соціальна адвокація та правозахист», керівнику правового відділу Центру моніторингу дотримання прав людини – Тетяні Добриднік.IMG 0596