назад

blujche do gromadu 5Протягом останніх декількох місяців представники Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, з метою визначення конкретних першочергових спільних правових проблем територіальних громад, формування «карти правових потреб» та пошуку механізмів вирішення зазначених проблем, провели ряд зустрічей з різними цільовими групами, зокрема пенсіонерами, інвалідами, учасниками антитерористичної операції, молоддю, громадськими активістами, педагогічними та медичними працівниками, іншими суспільними групами, а також з органами самоорганізації населення та місцевого самоврядування.

       Під час зустрічей були окреслені та визначені ті проблеми громад, які найбільш болюче та гостро сприймаються суспільством. Найбільш актуальні правові питання, які турбують громадян пов’язані з обчисленням та нарахуванням субсидій, встановленням загально будинкових лічильників обліку газу та електроенергії, незаконного встановлення МАФів, нарахування та виплата соціальних виплат. Мешканців сільської місцини в додаток, турбують питання земельного характеру, а саме виготовлення необхідних документів на землю, орендні відносини, розпаювання земель, укладання та розірвання договорів з орендарями.

     222  На сьогоднішній день, співробітниками МЦ готуються так звані «карти правових потреб» тих територій та населених пунктів, що підпадають під юрисдикцію Бердянського місцевого центру. Окрім цього фахівцями центру з багатьох питань вже знайдено комплексний підхід до вирішення зазначених правових потреб, який вже реалізовується на практиці.

 

       Також нагадуємо, що за отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до Бердянського місцевого центру з надання БВПД, який знаходиться за адресою:

Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, 8, 1-й поверх (будівля санепідемстанції)

Телефони: (06153) 4-89-42, (06153) 4-89-43, 0950209918, 0960079909,

ел. пошта: berdyansk.zaporizhya@legalaid.gov.ua, скайп: berdyansk_center.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).