назад
18.09.18

Стажування як показник взаємодії центрів на регіональному рівні

1Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області регулярно проводить стажування для працівників місцевих центрів,  мета яких – підвищення кваліфікації, напрацювання нових навичок в роботі та покращення  взаємодії центрів на регіональному рівні.

14 вересня заступник начальника відділу підтримки та розвитку інфраструктури Вадим Коваленко пройшов стажування, яке проводилось за результатами моніторингу та дистанційного вивчення показників роботи місцевих центрів.

2

Необхідно зазначити, що Вадим Коваленко створив декілька видів електронної звітності, які полегшують роботу працівників місцевих центрів і бюро та дозволяють раціонально використовувати людський ресурс і робочий час. Це гугл-форми «Правопросвітництво» і «Представництво інтересів у суді» та гугл-таблиці, які значно покращать роботу працівників.

Тому наш колега з Каховського місцевого центру з надання БВПД не тільки отримав методичну допомогу від фахівців Регіонального центру, але й усну подяку від директора Регіонального центру Марини Єлисєєвої.

Більше того, начальником відділу моніторингу Світланою Ребристою за результатами серпневого моніторингу керівнику Каховського місцевого центру рекомендовано керівнику цього місцевого центру розглянути питання щодо переведення Вадима Коваленко на посаду начальника відділу підтримки та розвитку інфраструктури.    

Про доступ до КІАС, збір статистичних даних для квартальних звітів та обробку інформаційних довідок йшлося у відділі підтримки та розвитку інфраструктури, який очолює Олександр Бондаренко. До того ж фахівці закцентували увагу на актуальності довідника IP-телефонії для місцевих центрів та бюро правової допомоги та привели таблицю в активний стан у відповідності до наказів КЦ, а також обговорили деталі запланованого підключення Інтернету до бюро через оптоволокно від ПАТ «Укртелеком».   

У відділі моніторингу діяльності місцевих центрів Світлана Ребриста зупинилась на порядку вивчення, аналізу та узагальнення інформації показників діяльності про виконання місцевими центрами планів роботи.

Про нові підходи та вимоги до ведення інформаційних сторінок на ФБ, важливість розміщення соціальних роликів проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та «Правова допомога – завжди поруч» йшлося у відділі комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації, який очолює Лариса Аболончикова.

Говорячи про стажування працівників місцевих центрів і бюро правової допомоги, варто сказати, що директор Регіонального центру Марина Єлисєєва приділяє цьому питанню належну увагу: «Обмін досвідом між фахівцями є дуже важливим, бо установи системи БПД мають свою специфіку і виконання тих завдань, які ставить перед нами держава у захисті прав простих громадян, потребує системної роботи».

«Приємно, – уточнює Марина Ігорівна, – що спеціалісти, які у нас стажуються, активно цікавляться всіма нюансами робочого процесу і готові підвищувати свій професійний рівень».