назад

{gallery width=200 height=200 alignment=left buttons=0 margin=5 layout=fixed lightbox=boxplus}news/18/02_11_18/1_02_11_2018.jpg{/gallery}

В рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «#Я_МАЮ_ПРАВО!» Начальником відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правовоїдопомоги

Богодухівського_місцевого_центру_з_надання_безоплатної_вторинної_правової_допомоги Михайлом Конозом разом з працівником Богодухівського районного відділу філії державної установи «Центр пробації» в Харківській області Міністерства юстиції України Охмат Н.Л. було організовано та проведено лекцію на тему: 

«Стоп Кібербулінг!» для учнів 8 класів Комунального закладу «Богодухівська загальноосвітня школа I-III ступенів № 2» Богодухівської районної ради Харківської області.

Інтернет буває підступним – він дарує плоди технологічного розвитку, але вимагає до себе обережного ставлення. Прогрес разом із користю приносить нові ризики та проблеми. Один із негативних прикладів – кібербулінг.
В ході лекції Михайло Коноз розповів про види булінгу: фізичний, економічний, психологічний, сексуальний та кібербулінг. Важливою частиною такого заняття було створення разом з дітьми стратегії протидії булінгу, відкритої розмови про заздрість, помсту, самоствердження.
Саме в період формування у дітей соціально-моральних цінностей їм необхідно закладати добро, милосердя, справедливість та любов.
2 02 11 2018 «Кібербулінг небезпечний не менше, ніж знущання у звичному розумінні. І зачіпає ця проблема не лише дітей та підлітків (безпосередніх учасників), а й дорослих, які повинні підтримувати та допомагати своїм дітям у такій ситуації та запобігати можливості залякування. Багато дітей, які стали «потенційними жертвами» кібербулінгу, не витримавши такого психологічного удару, попрощалися з життям. Для того, щоб запобігти проблемі кібербулінгу, батькам і нам з Вами змалечку потрібно навчитись безпечно використовувати комп’ютер, інтернет та інші інформаційно-комунікаційні технології», – акцентував увагу фахівець центру.
Наталья Охмат розповіла про права та обов’язки учнів у закладах освіти, про відповідальність неповнолітніх осіб за завдану шкоду. Із метою запобігання дискримінації та насильства в школі, ознайомила з порядком дій якщо стали свідком чи жертвою «булінгу».
Після закінчення заходу правник місцевого центру надав учням рекомендації для подолання кібербулінгу: не поспішай «викидати» свій негатив у кіберпростір, створюй он-лайн репутацію, не купуйся на ілюзії анонімності, зберігай підтвердження фактів нападів, ігноруй одиничний негатив.
Під час лекції учням продемонстровано презентацію для кращого сприйняти та засвоєння інформації, розповсюджено друковані матеріали правового характеру та буклети «#Я_МАЮ_ПРАВО!».

Інформація про Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях:


Адреса: м. Харків, Майдан Свободи, 5, 6 під’їзд, 3 поверх

Контактний телефон: (057) – 705 – 03 – 52

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103

(цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України)

Офіційний веб-сайт: http://kharkiv.legalaid.gov.ua