назад

«СтопБулінг. Відповідальність за насильство»: для школярів Ковельщини провели виховний урок

4.220 листопада 2018 року з нагоди Всесвітнього дня дитини, в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту “Я МАЮ ПРАВО!” фахівцем Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксаною Романюк спільно з представником Ковельського міськрайонного відділу ДРАЦС і представниками Ковельського міськрайонного відділу ДВС для учнів 8-11 класів загальноосвітньої школи I-III ступеня № 11 міста Ковеля був проведений відкритий урок на тему: «СтопБулінг. Відповідальність за насильство».

Основною метою проведення заходу було інформування присутніх щодо механізму протидії булінгу в шкільному середовищі, виховання в підлітків поваги до однолітків, розвиток співчутливого ставлення до жертв насилля. Також було закцентовано увагу на тому, що фізичне насильство є злочином, за вчинення якого наступає кримінальна відповідальність.

4.1

Під час зустрічі були переглянуті відеоролики про шкільний булінг, а задля визначення ступеня агресивності та причетності до булінгу серед учнів було проведено анкетування.

Під час уроку серед школярів були розповсюджені інформаційні буклети із циклу «Я МАЮ ПРАВО!» на теми «Зупинимо боулінг разом!», «Як протидіяти домашньому насильству», брошури з інформацією «Я учень, я маю права та обов’язки» та буклети про систему безоплатної правової допомоги в Україні.

Довідково:
Ковельський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Ковель, вул. С. Бандери, 5, тел.: (03352) 3-30-63.

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).