назад

Студентам-медикам розповіли про їхні права

111 жовтня в Івано-Франківському базовому медичному коледжі, в рамках «Тижня правових знань», відбулася зустріч майбутніх медиків із заступником директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в області Володимиром Ковальчуком та першим заступником начальника Головного територіального управління юстиції в області Наталією Рожковецькою.

Наталя Рожковецька ознайомила присутніх з різними аспектами діяльності органів юстиції як на національному, так і на місцевому рівнях. Вона поділилась інформацією про реалізацію в області проекту Міністерства юстиції України «Я маю право» та про спільні виїзні прийоми представників юстиції в населені пункти, у яких розміщені точки доступу до безоплатної правової допомоги.

У свою чергу, заступник директора Регіонального центру з надання БВПД в області Володимир Ковальчук розповів про етапи становлення та розвитку системи БПД як в Україні, так і на Прикарпатті, особливості роботи регіонального, місцевих центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги на Івано-Франківщині.

2

Під час заходу заступник директора регіонального центру відповів на численні запитання студентів та зазначив про правові механізми захисті прав дітей. «Захист прав дітей, одиноких матерів та студентів-сиріт, дітей-учасників бойових дій є одним з пріоритетів роботи системи безоплатної правової допомоги в Україні» – підкреслив він.

3

Окремо Володимир Ковальчук зупинився на важливості протидії домашнього насильства, роз’яснив студентам основи кримінальної відповідальності неповнолітніх за вчинення насильства, обов’язки неповнолітніх, а також алгоритм дій і правил поведінки, які допоможуть уникнути небезпечної ситуації підлітку.

Наприкінці зустрічі, серед студентів-медиків були розповсюджені інформаційні буклети з соціально-правових питань, теми яких визначені на основі аналізу звернень за надання безоплатної правової допомоги та є відображенням реальних правових потреб жителів територіальних громад.

Також залишив чималу кількість інформаційних буклетів з правової тематики «БПД» для студентів: «Твої права – твій захист. Правові орієнтири для кожної дитини», «Встановлення факту родинних відносин» та « Що таке БВПД та як її отримати?».

Директор коледжу, депутат Івано-Франківської міської ради 5-х скликань, Володимир Стасюк щиро подякував гостям та наголосив на важливості проведення право-просвітницьких заходів з студентською молоддю.


Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)