назад

Студентам освітніх закладів презентували систему БПД

gol

З нагоди Всеукраїнського тижня права працівники Регіонального центру з надання БВПД відвідали освітні заклади м. Рівне.

Зокрема, Світлана Бідюк, Павло Бірук та Оксана Самардак зустрілися зі студентами і викладачами Інституту права Національного університету водного господарства та природокористування, Рівненського коледжу економіки та бізнесу, а також Рівненського центру професійно-технічної освіти.

Під час зустрічей фахівці Регіонального центру презентували присутнім систему безоплатної правової допомоги, зазначивши, що спочатку діяльності системи працювали тільки обласні центри з надання БВПД, які надавали допомогу у кримінальних провадженнях, однак з 1 липня 2016 свою роботу розпочали місцеві центри, які працюють у цивільних та адміністративних справах. Окрему увагу приділили розширенню доступу громадян до безоплатної правової допомоги, який полягає у відкритті з 1 вересня бюро правової допомоги.

1

Рівненський центр професійно-технічної освіти

4

Рівненський центр професійно-технічної освіти

Окрім того, фахівці центру наголосили студентам про права громадян під час адміністративного затримання, розповіли, як діяти у випадку звинувачення у адміправопорушенні та під час адмінзатримання.

2

Національний університет водного господарства та природокористування

Усі присутні отримали інформаційні буклети про діяльність системи БПД, контактну інформацію про центри надання безоплатної вторинної правової допомоги на Рівненщині з адресами та номерами телефонів, а також відповіді на питання, які їх цікавили.

3

Рівненський коледж економіки та бізнесу