назад
29.05.19

Студентам про адміністративну відповідальність

24052019tematichnazystrichkoledg

Днями начальниця відділу правопросвітництва Кременчуцького місцевого центру безоплатної вторинної правової допомоги Світлана Терещенко провела тематичну зустріч зі студентами Кременчуцького коледжу транспортної інфраструктури на тему: «Адміністративна відповідальність неповнолітніх. Я маю право».

         Перш за все студентів ознайомили з системою безоплатної правової допомоги в Україні, основними напрямками правопросвітницького проекту “Я маю право”.

         Основну увагу під час заходу, фахівці системи БПД приділили адміністративній відповідальності неповнолітніх. Присутнім розповіли про види адміністративних правопорушень, до яких застосовуються адміністративні стягнення, зокрема: незаконні виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту в невеликих розмірах, дрібне викрадення чужого майна, керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, куріння тютюнових виробів у заборонених місцях, розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді, доведення неповнолітнього до стану сп’яніння, завідомо неправдивий виклик спеціальних служб.24052019tematichnazystrichkoledg2

         Напередодні літніх канікул, працівник центру нагадала студентам і правила спілкування з поліцейськими. Світлана Терещенко наголосила студентам три основних принципи, які мають бути нормою поведінки при спілкуванні з поліцією.

«НЕ провокуй! Не тікай! Не бійся!» – додала вона.

Студенти активно долучились до обговорення зазначених тем, адже обізнаність молоді щодо своїх прав та обовязків є одним з факторів запобіганню правопорушень та розвитку громадянської активності молоді, спрямованої на самовизначення й самореалізацію.24052019tematichnazystrichkoledg1

   Нагадуємо, що за безоплатною правовою допомогою у м.Кременчуці можна звернутися за адресою: м. Кременчук, вул.Небесної Сотні, 54. тел: (05366) 3-00-38.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.