назад
05.12.17

Студентам Вінницького національного аграрного університету розповіли про безоплатну правову допомогу

05 12 2017 1

Сьогодні, 05 грудня 2017 року, фахівці Регіонального центру провели лекцію для студентів 2 та 3 курсів. Говорили про систему безоплатної правової допомоги, що це таке і чому про неї необхідно знати. Даний захід проводився в рамках Всеукраїнського тижня права.

Лекцію розпочала заступник начальника відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру Дар’я Божнюк: «Всі напевне чули в американських фільмах про копів фразу «Ви маєте право мовчати. Все, що скажете, може бути використане проти вас на суді. Маєте право на адвоката. Якщо ви не можете оплатити послуги захисника, його вам надасть держава. Чи розумієте ви свої права?». Це і є один зі прикладів можливості реалізації права на безоплатну правову допомогу». Студентам розповіли про структуру системи безоплатної правової допомоги в Україні, основні завдання регіональних, місцевих центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги. Роз’яснено порядок звернення за безоплатною правовою допомогою.

Детальніше про те, як проходить затримання та які дії слід вжити громадянину, коли його затримує поліція, зазначила головний спеціаліст відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру Лілія Галайчук. Вся лекція супроводжувалася реальними прикладами та випадками успішного надання БВПД.

Також, студентам розповіли про різницю між поняттями «хабар» та «неправомірна вигода». Кожен має право на освіту без корупції, тому присутнім довели до відома, що треба робити, коли вимагають хабар за іспит чи навчання, в рамках реалізації Всеукраїнського правопросвітницького проекту «Я маю право».

05 12 2017 2По закінченню заходу студентам були роздані інформаційні буклети. За сприяння в проведенні заходу висловлюємо щиру вдячність завідувачу кафедри права Вінницького національного аграрного університету Наталі Опольській.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області працює за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).

 


banner facebook 330x106