назад

Студентів цікавлять питання легального працевлаштування в країнах ЄС

Bez viz 1У зв’язку з офіційним введенням безвізового режиму в країни Європейського союзу, почався масовий ажіотаж серед українського населення з бажанням поїхати за кордон. Але, на превеликий жаль, для більшості українських емігрантів, безвізовий режим не є підставою для офіційного працевлаштування та переїзду на постійне місце проживання.

       Саме тому, з метою роз’яснення всіх нюансів українського та міжнародного законодавства, 3 жовтня 2017 року головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатно первинної правової допомоги Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Вікторія Донцова вкотре завітала до Бердянського економіко-гуманітарного коледжу Бердянського державного педагогічного університету і провела два семінари  для студентів навчального закладу на тему: «Що важливо знати тим, хто планує працювати в ЄС».

       Під час виступу Вікторія Донцова розповіла про умови виїзду до країн Європейського союзу, навела виключний перелік документів, який потрібен для перетину кордону та надала інформацію щодо стану трудової міграції в Україні.

       Bez viz 3 Окрім було зазначеного про переваги та ризики трудової міграції та роз’яснено нюанси останніх реформ у Польському законодавстві стосовно працевлаштування  іноземців, що викликало жваве обговорення серед слухачів.

       Наприкінці виступу, Вікторія Донцова торкнулася не менш важливої теми торгівлі людьми, навела дані статистики, донесла до студентів правила запобігання даній проблемі та проінформувала студентів про проект Міністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО».

       В свою чергу, керівництво коледжу висловило подяку за проведення правопросвітницького закладу і наголосило на бажанні організовувати подібні заходи постійно.

Також нагадуємо, що за отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до Бердянського місцевого центру з надання БВПД:

  • адреса: Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, 8,  1-й поверх (будівля санепідемстанції)
  • телефони: (06153) 4-89-42, (06153) 4-89-43, (095) 020-99-18, (096) 007-99-09,
  • ел. пошта:  berdyansk.zaporizhya@legalaid.zp.ua, скайп: berdyansk_center.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).