назад
07.03.19

Студенти Білоцерківського національного аграрного університету отримали відповіді на питання щодо виборчого права

    06.03.2019, Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області для студентів Білоцерківського національного аграрного університету було проведено тематичний захід: «Реалізація та захист виборчого права в Україні».

    У межах інформаційної кампанії «Я Маю право голосу» працівниками Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області надані рекомендації студентам щодо реалізації виборчого права під час майбутніх виборів.
    Окрім того визначені принципи здійснення виборцями свого виборчого права, зокрема: добровільність, вільний вибір, таємність голосування та особисте голосування. Дані принципи закріплені в Законі України «Про вибори Президента України».

Протягом заходу, із використанням презентації, окремо були розглянуті питання:

  • нормативно-правової бази виборчого процесу;
  • Державного реєстру виборців;
  • тимчасової зміни місця голосування без зміни виборчої адреси;
  • право голосування виборців за місцем перебування;
  • адміністративна та кримінальна відповідальність за порушення виборчих прав.

 

 

 

 

 

 

 

 

    Також учасникам заходу надано рекомендації, як потрібно діяти та куди звертатися у випадку порушення їхніх прав під час виборів.
    Особливу увагу приділили нюансам перевірки включення до списку виборців, можливостям голосуванням не за місцем реєстрації та праву голосу, перебуваючи за кордоном, а також особливості реалізації виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та громадян без реєстрації.
    Загалом переважна частина молоді була дуже активною та зацікавленою результатами майбутніх виборів. Більшість твердо вирішила реалізувати свої виборчі права та проголосувати.