назад

Студенти дізнались про проект «Я МАЮ ПРАВО» та можливість отримати безоплатну правову допомогу

studenty onaht 228 листопада 2017 року представники Головного територіального управління юстиції в Одеській області та Третього одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги обговорили зі студентами Коледжу промислової автоматики та інформаційних технологій ОНАХТ один з напрямків проекту «Я маю право!» Міністерства юстиції України – «Заліковка без грошей!».

Кожен студент почув і запам’ятав, що він має право на освіту без корупції, що тільки сумлінне навчання без хабарів допоможе стати гідним громадянином країни та побороти закореніле явище.

В ході обговорення теми, студенти ознайомилися з методичними матеріалами на теми: «Не знаєш, як вирішити спір?», «Не знаєш, як оформити субсидію?», «Забирають бізнес? Відбирають майно?», дізналися про діяльність структурних підрозділів управління юстиції в Одеській області.

studenty onaht 5

Представник Третього одеського місцевого центру Валерія Цап розповіла студентам, що одне з пріоритетних напрямків роботи центрів та бюро правової допомоги – правопросвітництво – тісно переплітається з метою проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та має на меті підвищення юридичної грамотності українців.

Валерія Цап розповіла присутнім про систему безоплатної правової допомоги, порядок її отримання, види правових послуг та перелічила категорії осіб, які мають право на її отримання.

Студенти ставили питання щодо розмежування понять внутрішньо переміщених осіб та осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового та тимчасового захисту», а також щодо порядку отримання ними безоплатної вторинної правової допомоги.

studenty onaht 3

studenty onaht 4

Слухачі ознайомилися також з інформаційними матеріалами про роботу центру та бюро правової допомоги, які є його відокремленими відділами.

На завершення заходу Валерія Цап звернула увагу, що кожен може звернутися за правовими консультаціями та роз’ясненнями до Третього одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Одеса, вул. Отамана Головатого, 1, тел.: (048) 793-14-20.