назад
13.12.17

Студенти коледжу спільно з працівниками системи БВПД у Київській області відвідали Бучанську виправну колонію (№ 85)

 

    В рамках Всеукраїнського тижня права Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області, працівниками Вишневського місцевого центру, Ірпінського бюро правової допомоги, адміністрацією та студентами Ірпінського економічного коледжу організовано та проведено спільний захід у Бучанській виправній колонії (№ 85), який полягав у проведенні екскурсії для студентів коледжу та юридичному консультуванні засуджених осіб працівниками центру.

    Так, 11 грудня 2017 року студенти Ірпінського економічного коледжу мали змогу побувати у Бучанській виправній колонії, побачити умови тримання засуджених осіб та яким чином забезпечуються їх права.

 

    Працівники Вишневського місцевого центру провели індивідуальне консультування осіб, що відбувають покарання у колонії, а студенти оглянули територію колонії, вислухали коментарі працівників установи про режим та умови тримання осіб, позбавлених волі. Студенти відвідали виробничі майстерні, де працюють засуджені, побували у православному храмі, що діє на території, та у їдальні, де їх почастували гарячим чаєм і смачним хлібом, випеченим у власній пекарні.

    У ході заходу представник колонії розповів учасникам екскурсії про обмеження та умови відбування покарання засудженими, описав соціально-криміногенний портрет осіб, які відбувають покарання в установі, та наголосив на необхідності дотримання студентами норм правомірної поведінки. Вразило студентів те, що дві третини засуджених колонії відбувають покарання вдруге і більше, що вказує на їх стійку кримінальну мотивацію.

    Студенти – відвідувачі мали змогу відчути атмосферу, в якій живуть покарані, та зрозуміти, що ізоляція від суспільства – це найбільша кара для тих, хто порушує його закони. Сподіваємося, що надані рекомендації і настанови під час зустрічі із співробітниками Бучанської виправної колонії та юристами місцевого центру застережуть їх від необдуманих та спокусливих вчинків, а також вчинення будь-яких правопорушень, адже свобода — найцінніше, що є у людини, і хліб на свободі все ж смачніший.