назад
20.03.17

Студенти-консультанти юридичної клініки “Правозахист” дізналися про систему безоплатної правової допомоги

13.03.2017seminaryruduchnaklinika

Тривалий час Кременчуцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги співпрацює з факультетом права та гуманітарних наук Кременчуцького державного університету  імені М. Остроградського.

13 березня 2017 року начальник відділу правопросвітництва та взаємодії  з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Світлана Терещенко провела зустріч з студентами-консультантами юридичної клініки “Правозахист” Кременчуцького національного університету ім. Остроградського.

 

Старший викладач кафедри галузевих наук Людмила Доценко, керівник юридичної клініки, відзначила позитивність співпраці для студентів, оскільки вони мають змогу отримати певні навички юридичної практики та уявлення про те, що потребують громадяни і як можна захистити їхні права спираючись на закон.

Студентів ознайомили з розвитком системи правової допомоги, порядком надання вторинної правової допомоги, видами правових послуг, категоріями населення, які мають право відповідно до Закону України “Про безоплатну правову допомогу” на правову допомогу за рахунок держави із залученням адвоката та окреслено напрямки подальшого розвитку системи правової допомоги.

В ході семінару фахівець місцевого центру  наголосила як на практичних аспектах роботи центру, так і на питанні, яке є важливими для майбутніх правників — особистісні якості, якими повинен володіти юрист.

«Професія юриста вимагає аналітичних здібностей, уважності і хорошої пам’яті, вміння швидко розшукувати необхідну інформацію. Адже, розглядаючи кожну конкретну ситуацію, йому потрібно не просто висловити свою думку з її приводу, а дати гранично точне юридично грамотне роз’яснення з посиланням на конкретні параграфи чинних законів і підзаконних актів. Крім того, бажано наявність комунікативних здібностей та емоційної стійкості, адже клієнти часто перебувають у стресі і схильні необґрунтовано пред’являти свої претензії, коли закон виявляється не на їх стороні», – зазначила Світлана Терещенко.

Також із представниками навчального закладу обговорили шляхи подальшої співпраці, координацію зусиль спрямованих на надання якісної первинної та вторинної безоплатної правової допомоги соціально вразливими групам населення.

Нагадуємо, що скористатися послугами Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги громадяни можуть завітавши за адресоюм. Кременчук, вул. Небесної Сотні, 54, тел. (05366) 3-00-38.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.