назад
01.06.17

Студенти-правники дізналися про можливості стажування та працевлаштування у системі БВПД Полтавської області

18836392 179694462559649 22933079 o

31 травня 2017 року директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий взяв участь у зустрічі студентів Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого з потенційними роботодавцями. Під час заходу студенти навчального закладу ознайомили роботодавців з проектами своїх робіт за напрямками спеціалізації та продемонстрували свої теоретичні знання.

 З вітальним словом до присутніх звернулися ректор Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого Василь Тацій та директор Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Наталія Гуторова. У заході взяли участь керівники Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, Прокуратури Полтавської області, юридичних відділів підприємств Полтавщини. Захід подібного формату проводиться на базі навчального закладу не вперше та спрямований на пошук молодих, амбіційних та кваліфікованих працівників для установ юридичної сфери, юридичних відділів підприємств та установ Полтавщини. Під час подібних зустрічей студенти мають можливість заявити про себе, показати свої знання, здібності та  отримати запрошення на роботу від роботодавців.

У рамках заходу роботодавці, представники юридичної сфери, ознайомили молодих правників з умовами праці та вимогами до кандидатів на вакантні посади. Випускники інституту дізналися про наявні вакансії в області, поспілкувалися з перспективними роботодавцями, а найбільш активні та талановиті отримали запрошення на співбесіду та стажування до установ та організацій, які взяли участь у заході.

      Олександр Черчатий повідомив, що співпраця Регіонального центру з надання безоплатної  вторинної правової допомоги у Полтавській області у рамках укладеного з  Полтавським юридичним інститутом Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Меморандуму про співпрацю передбачає проходження стажувань студентів у системі БВПД, під час яких студенти знайомляться із специфікою діяльності системи безоплатної правової допомоги та умовами роботи. 

«Система безоплатної правової допомоги є інституцією нового зразка, тому для нас дуже важливим було залучити до роботи у цій структурі нових, мотивованих людей, які розділяють наші цінності та орієнтовані на роботу із людьми та» – підкреслив Олександр Черчатий.18901542 179690435893385 999135446 o

         Керівник Регіонального центру поінформував, що протягом червня – липня 2016 року системою БВПД проводилася значна робота щодо відкритого конкурсного відбору на посади керівників бюро правової допомоги, наслідком якої стало подання 185 заяв від претендентів. Після дистанційного навчання Координаційним центром з надання правової допомоги до участі в інтерв’ювання було допущено 114 кандидатів. Конкурсною комісією проведено співбесіди з претендентами на посади керівників (заступників керівників) бюро правової допомоги, за наслідками якого рекомендовано для призначення на посади 57 осіб.

«Сьогодні у бюро працює багато молодих людей, віком до 35 років і для багатьох керівників бюро це їх перше робоче місце, проте це не заважає фахівцям якісно виконувати завдання, надавати консультації громадянам, проводити правопросвітницьку роботу»  – повідомив Олександр Черчатий.

 Директор Регіонального центру зазначив, що система безоплатної правової допомоги це великий простір для розвитку, адже фахівці системи БВПД мають змогу  брати участь у навчаннях,  тренінгах, які орієнтовані на підвищення рівня знань працівників. Система БВПД є дуже гарною стартовою сходинкою для кар’єрного зростання, отримання юридичного досвіду. Також  Олександр Черчатий запросив майбутніх правників залучитися до роботи у  команді системи БВПД області.  

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.