назад
03.06.16

Створення бюро правової допомоги: крок до захисту прав територіальної громади Кіровоградщини

DSCN0196Про це, 2 червня 2016 року, під чac прес-конференції повідомив директор Регіонaльного центру з нaдaння безоплaтної вторинної прaвової допомоги у Кіровоградській області Леонід Кропліc.
З журналістами спілкувалися Артем Мамченко, перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області та Тетяна Побережна, головний спеціаліст Управління освіти і науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації. З представників вищих навчальних закладів, які здійснюють підготовку юристів, у заході взяли участь Іван Литвин, директор Кіровоградського інститут державного та муніципального права, Станіслав Мороз, інспектор з ліцензування Кіровоградського інституту розвитку людини та, Євген Соболь, завідувач кафедри правознавства  Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.
Леонід Кропліс наголосив, що кожен громадянин України має конституційне право на правову допомогу. Але тривалий час люди не мали реальної змоги повною мірою скористатися таким своїм правом. Ситуація почала поліпшуватися з 2013 року, коли в Україні запрацювали центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Відтоді ця система активно розвивається, триває і реформування територіальних органів юстиції.
 
«Відкриття бюро правової допомоги – це можливість інноваційно мислячої молоді отримати перспективну роботу, здобути нові знання та досвід. А для  територіальних  громад  області – суттєвий крок наближення до якісної первинної та вторинної правової допомоги, та доступу до правосуддя» – зазначив Леонід Кропліс.
Наприкінці заходу директор Регіонaльного центру з нaдaння безоплaтної вторинної прaвової допомоги підсумував результати конкурсу на посади керівників бюро, який тривав до 31 травня. Так, на заміщення вакантних посад у Кіровоградській області було зареєстровано 149 осіб, що складає 8 претендентів на одне вакантне місце. Після реєстрації всі претенденти пройдуть курс дистанційного навчання, за результататами якого, будуть запрошені на інтерв’ювання.
DSCN0197

DSCN0204
зависят